15-06-2020

Naar de bakker of gaan kaarten? Geen probleem!

Je zou het niet zeggen, maar Roger is een kranige negentiger, 97 om precies te zijn. De boer op rust is gekend en geliefd in ‘zijn’ Boezinge. Hij gaat dan ook graag op zwier. Van de dagelijkse boodschappen of een toertje langs het wandelpad tot zijn kaartnamiddagen.

Op het gemak een brood halen bij de bakker, enkele betalingen doen in de bank of gewoon een praatje slaan tussendoor. Dat Roger (97) niet graag de ganse dag thuis in zijn zetel zit, is een understatement. “Ik kan nog perfect alleen mijn plan trekken, dus waarom zou ik hulp nodig hebben?”, vraagt hij zich hardop af. “Thuis heb ik geen hulpmiddelen nodig, maar voor grotere verplaatsingen buitenshuis heb ik mijn elektronische scooter.”

Vervanging voor wagen

Tot een tweetal jaar terug reed Roger nog met de auto. Hij bracht zelfs collega-kaarters veilig van en naar hun kaartnamiddagen. Door weinig en enkel korte afstanden te rijden, was de auto niet meer praktisch en efficiënt. Dus besliste Roger hem weg te doen. “Mensen spraken me daar regelmatig op aan. Ze vonden het in mijn plaats erg dat ik geen auto meer had. Terwijl ik nu net sneller, gemakkelijk en efficiënter onderweg ben. Ik kan overal tussen en door. Mijn scooter is mijn nieuwe auto, maar dan beter.”

Vaste kaartnamiddag

Vaak weet Roger ’s ochtends nog niet wat hij die dag precies gaat doen. Het voordeel van zelf mobiel te blijven. Alleen op donderdagnamiddag ligt de planning vast. “Dan brengt mijn buur me naar de Stock Americain voor het een verslag van onze week, onder vrienden. Met een drankje erbij natuurlijk.”