16-06-2020

Zij aan zij shoppen met mijn vriend

Hij neemt niet meer plaats in dan een reiskoffer en is eenvoudig in- en uitvouwbaar. De opplooibare scooter van Carla (32) gaat overal mee naartoe. Gelukkig maar, want de Roeselaarse gaat al graag eens shoppen in andere steden.

Carla liet zich nooit tegenhouden door haar verminderde mobiliteit. Sinds Mobiel Kwestie haar hielp aan de passende rollator en scooter geniet ze nog meer van het leven. De rollator is ideaal voor kortere verplaatsing, terwijl de scooter geschikt is voor langere uitjes. “En het handigste van allemaal? We nemen hem overal mee.”

Compact voor onderweg

De scooter van Carla is een comfortabele elektrische mobiliteitshulp. Als je regelmatig in Rumbeke komt, zie je Carla er misschien wel haar boodschappen mee doen. Om hem op te bergen of te transporteren, vouw je hem dicht. Een beetje zoals een step. Opgeplooid neemt de scooter amper de plek in van een reiskoffer. Hij past dus in elke wagen.

Net als andere koppels

“Ik hou van winkelen”, zegt de jonge vrouw met overtuiging. “In mijn eigen stad, maar ook op andere plekken. Als ik er met mijn vriend op uit trek, gaat mijn scooter mee. Zonder veel vrije ruimte in de koffer van de wagen in te palmen.”

In de winkel rijdt Carla rustig door de rayons, terwijl haar partner naast haar wandelt. “Net zoals andere koppels”, benadrukt Carla. “Met een rolstoel zou hij achter me lopen om me te duwen. Dankzij mijn scooter is dat niet nodig. We houden oogcontact wanneer we willen en genieten samen van een zorgeloos winkeluitje.”