Terugbetaling van je scooter, rolstoel of hulpmiddel

Mobiel Kwestie helpt je stap voor stap bij de opmaak van je dossier tot terugbetaling van je rolstoel, scooter of hulpmiddel voor thuiszorg. Als onafhankelijke zorgverstrekker is Mobiel Kwestie erkend door elk ziekenfonds. Dat maakt de terugbetaling van het RIZIV of je mutualiteit meteen een pak eenvoudiger.

Jouw terugbetaling, onze zorg

Betaal enkel wat nodig is. Een (elektrische) rolstoel, scooter of andere mobiliteitshulpmiddel wordt in de meeste gevallen terugbetaald door het ziekenfonds.

Mobiel Kwestie begeleidt je aanvraag tot terugbetaling en volgt alles voor je op. Zo ben je zeker van een correct dossier en dito terugbetaling. Deze service is altijd inbegrepen, nooit extra.

Jouw terugbetaling, onze zorg

Persoonlijke dossierbeheerder

Het enige wat je nodig hebt is een voorschrift van een arts – de zogenaamde bijlage 19. Voor sommige hulpmiddelen is een voorschrift van het multidisciplinair team noodzakelijk – de zogenaamde bijlage 19bis. Hiervoor kan je meestal terecht bij een lokaal ziekenhuis.

Als kinesist en dienstverlener heeft zaakvoerder Marc De Muynck een uitstekende relatie met voorschrijvers en doorverwijzers (artsen, kinesisten, thuisverpleegkundigen, …). Als je persoonlijke gesprekspartner en dossierbeheerder zorgt hij voor een vlotte afhandeling van je terugbetalingsdossier.

Persoonlijke dossierbeheerder

Terugbetaling

De terugbetaling van hulpmiddelen door het ziekenfonds gebeurt via de zogeheten derdebetalersregeling. Mutualiteiten herkennen dossiers van Mobiel Kwestie aan het erkenningsnummer 1/6-43065-45-240.

Terugbetaling